VÄRMEBESKRIVNING & TIPS – NYÅR

VÄRMEBESKRIVNING & TIPS – NYÅR 2022

För mat som serveras i portionsform för en person – se här.

Mingel

Plockas ur kyl och förvara i rumstemperatur ca 30 minuter innan.

Förrätter

Gratinerad hummer – Värm upp ugnen till 250-275⁰C. Plocka bort ev lock eller plast samt citron, dill och gratinera hummer ca 7-10 minuter. Garnera med citron, dill och servera direkt.

Hummersoppa – Förvara foccacia i rumstemperatur. Koka upp soppan på spisen i en kastrull så den är rykande het. Värm skaldjur/svampragun på ca 125⁰C i ca 10 minuter. Värm djupa tallrikar i vanlig ugn eller mikrovågsugn och häll den heta soppan i tallriken. Toppa soppan med skaldjur/svampragun. Servera omgående ihop med foccacia.

Svampsoppa – Förvara foccacia i rumstemperatur. Värm Ägg Royal i ugnen ca 125⁰C i ca 10 minuter. Koka upp soppan på spisen i en kastrull så den är rykande het. Värm djupa tallrikar i vanlig ugn eller mikrovågsugn och placera Ägg Royal i botten av tallriken. Häll soppan i tallriken och servera omgående ihop med foccacia. 

Varmrätter

Hummer & dillfärserad rödtungafilé – Värm upp ugnen till 150⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatisen i ca 10 minuter. Plocka därefter in fisk och grönsaker och värm allt ytterligare ca 10-15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av fisken till ca 46-48⁰C. Koka upp såsen så den är rykande het. Värm tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Arrangera fisk, potatis och grönt så centralt som möjligt på tallriken.  Ringla lite sås runt tallriken samt resterande separat i en såssnipa eller liknande. Garnera med medskickat grönt.

Oxfilé/Älgwallenbergare – Värm upp ugnen till 150⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatiskakan i ca 10 minuter. Plocka därefter in kött samt grönsakerna och värm allt ytterligare i ca 10-15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av köttet och wallenbergaren så det ligger på 46-50⁰C. Koka upp såsen på spisen. Värm tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Placera oxfilén och wallenbergaren ganska centralt på tallriken och arrangera grönsakerna strax intill ihop med potatiskakan. Ringla lite av såsen runt tallriken och servera resterande i en såssnipa eller liknande. Toppa med med grönt.

Örtsmaksatt svampbiff – Värm upp ugnen till 150⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatiskakan i ca 10 minuter. Plocka därefter in svampbiffen samt grönsakerna och värm allt ytterligare i 10-15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av svampbiffen till ca 48⁰C. Koka upp såsen på spisen. Värm gärna tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Placera allt ganska centralt på tallriken och ringla lite av såsen runt tallriken och servera resterande i en såssnipa eller liknande. Toppa med grönt.

Dessert

 Nyårsdessert – Plocka ut desserten från kylen ca 45 – 60 minuter innan servering. 

Nyårsbuffé

Buffén serveras kall förutom potatisgratängen som värms ca 25 – 30minuter på 150-175⁰C

Börja gärna med mingel, sedan fisk som följs av kött med tillbehör samt ost till slutet. Avsluta med praliner till kaffet.

Vi önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hjärtligt välkomna igen under 2023.