Vad kostar vår rätt om du handlar och lagar den själv?

Skenande livsmedelspriser i matbutiken har vi väl alla märkt av.

Vi har köpt råvaror från en känd matkedja till en av våra storsäljare, Wallenbergare med gräddsås, rårörda lingon, potatispuré samt bacon & löksauterade gröna ärtor.

Utöver själva kostnaden, glöm inte den värdefulla tid du slipper lägga om du köper av vår mat. Ta dig till affären, hitta och handla alla varor, laga maten, diska samt städa köket. Tid som du istället kan lägga på saker som ger dig energi.

Driftkostnad för spis, fläkt, ugn och diskmaskin har vi inte räknat med. Inte heller slitage på kök samt utrustning som används vid matlagning har vi räknat med. Elpriset behövs väl inte nämnas?

Vi har dragit av 105:- på lingon, gelé, mjölk, smör, ägg samt vinäger som går att använda till flera middagar. Vi har även plockat bort 4:- för påsen vi köpt. Vi har inte räknat på det svinn som oftast finns vid matlagning hemma vilket är en stor kostnad för både plånboken och naturen.

På priset har vi lagt på 15:- för salt, kryddor och ströbröd som vi inte inhandlat.

Sammanfattning:

Två portioner Wallenbergare från Sofina vilket räcker till 2-3 personer kostar 270:-

Köper ni maten enligt vår lista går det på 410:- vilket med avdrag enligt ovan blir 320:- för råvarorna.

Bara råvarorna kostar alltså 50:- mer än våra rätter, och då ska du lägga till på att både handla, laga maten och lägga på driftkostnad.