vÄrmebeskrivning & tips

VÄRMEBESKRIVNING & TIPS – ALLA HJÄRTAN

Förrätt

Hummersoppa – Förvara ostbakad smördeg i rumstemperatur. Värm upp soppan på spisen i en kastrull så den är rykande het. Värm gärna djupa tallrikar i vanlig ugn eller mikrovågsugn. Servera omgående ihop med ostbakad smördeg.

Varmrätter

Skreitorskrygg – Värm upp ugnen till 160⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatisen i ca 10 minuter. Plocka därefter in fisk och grönsaker och värm allt ytterligare ca 15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av fisken till ca 48⁰C. Koka upp såsen så den är rykande het. Värm gärna tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Arrangera fisk, potatis och grönt så centralt som möjligt på tallriken.  Ringla lite sås runt tallriken samt resterande separat i en såssnipa eller liknande. Garnera med dill och rumstemererat sidfläsk.

Älgwallenbergare – Värm upp ugnen till 150-160⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatisen i ca 10 minuter. Plocka därefter in kött samt grönsakerna och värm allt ytterligare i ca 15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av köttet till ca 48⁰C. Värm gärna tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Placera wallenbergaren ganska centralt på tallriken och arrangera grönsakerna strax intill ihop med Pommes Anna. Garnera med rumstempererad marmelad över köttet. Servera resterande sås i en såssnipa eller liknande. Avsluta med att garnera tallriken med timjan.

Dessert

 Chocolate Love – Plocka ut desserten från kylen ca 45 minuter innan servering. Garnera med honeycomb knäck.                        

Öppettider
Butik Mån - Fre 10:00-19:00, Lör. 10:00-17:00
Öppettiderna gäller butiken. Särskilda tider för catering sker enligt överenskommelse.