värmebeskrivning mårten gås

VÄRMEBESKRIVNING MÅRTEN GÅS

Svartsoppa

Soppan värms i kastrull på spisen så den blir riktig het. Observera att soppan inte skall koka utan enbart sjuda, då det finns risk att den då blir grynig.

Värm kråset på 125⁰C i vanlig ugn ca 10-15 minuter eller mikrovågsugn ca 2 minuter.

Servera soppan i varma tallrikar med kråset vid sidan om på separat fat/tallrik

Consommé

Soppan kokas upp strax innan servering i kastrull på spisen. Till skillnad mot svartsoppa så går det utmärkt om consommén kokar under uppvärmning.

Värm tillbehör på 125⁰C i vanlig ugn ca 10-15 minuter eller mikrovågsugn ca 2 minuter.

Huvudrätt

Värm gås ihop med plommon (plocka bort plast, persilja & timjan) på 175⁰C och gärna med varmluftsfunktion om detta finns.

Tiden baseras på antal portioner. Räkna ca 10-15 minuter för 1-2 personer och ca 45 minuter till stora sällskap runt 10 personer. 

Kontrollera gärna med en stektermometer så allt är genomvarmt. Varmrätten bör ha en innertemp på runt 60⁰C. Det går även utmärkt att känna med en sticka eller liknande eller fingrarna för att få en uppfattning om hur varm maten är.

Potatis värms bäst i ugnen på 175⁰C i ca 15-30 minuter. Även här handlar det om antal portioner och vi rekommenderar att man känner sig fram.

Rödkål värms bäst i en kastrull på spisen under omrörning. Använd en rostfri kastrull och inte aluminiumkastrull då den sistnämnda färgar av sig ihop med rödkål.

Sås kokas upp i kastrull på spisen strax innan servering.

Dessert

Lägg över äpplekakan i en ugnsfast form och värm på 150⁰C ca 10-15 minuter. Lyft över kakan i djup tallrik och häll vaniljsås runt om samt garnera gärna pajen med florsocker pudrad genom en finmaskig sil. Det går givetvis även utmärkt att servera pajen på fat med vaniljsås separat som buffé.

Tack för din beställning och smaklig måltid önskar alla vi på Sofina.

Öppettider
Butik Mån - Fre 10:00-19:00, Lör. 10:00-17:00
Öppettiderna gäller butiken. Särskilda tider för catering sker enligt överenskommelse.