värmebeskrivning mårten gås

Svartsoppa

Soppan värms i kastrull på spisen så den blir riktig het. Observera att soppan inte skall koka utan enbart sjuda, då det finns risk att den då blir grynig.

Värm kråset på 125⁰C i vanlig ugn ca 10-15 minuter eller mikrovågsugn ca 2 minuter.

Servera soppan i varma tallrikar med kråset vid sidan om på separat fat/tallrik

Consommé

Soppan kokas upp strax innan servering i kastrull på spisen. Till skillnad mot svartsoppa så går det utmärkt om consommén kokar under uppvärmning.

Värm tillbehör på 125⁰C i vanlig ugn ca 10-15 minuter eller mikrovågsugn ca 2 minuter.

Huvudrätt

Värm gås ihop med plommon (plocka bort plast, persilja & timjan) på 175⁰C och gärna med varmluftsfunktion om detta finns.

Tiden baseras på antal portioner. Räkna ca 10-15 minuter för 1-2 personer och ca 45 minuter till stora sällskap runt 10 personer. 

Kontrollera gärna med en stektermometer så allt är genomvarmt. Varmrätten bör ha en innertemp på runt 60⁰C. Det går även utmärkt att känna med en sticka eller liknande eller fingrarna för att få en uppfattning om hur varm maten är.

Potatis värms bäst i ugnen på 175⁰C i ca 15-30 minuter. Även här handlar det om antal portioner och vi rekommenderar att man känner sig fram.

Rödkål värms bäst i en kastrull på spisen under omrörning. Använd en rostfri kastrull och inte aluminiumkastrull då den sistnämnda färgar av sig ihop med rödkål.

Sås kokas upp i kastrull på spisen strax innan servering.

Dessert

Lägg över äpplekakan i en ugnsfast form och värm på 175⁰C ca 5-10 minuter. Servera ihop med rumstempererad vaniljsås antingen i djup tallrik alt. på fat som buffé.

Tack för din beställning och smaklig måltid önskar Martin & Stefan med medarbetare!

Öppettider
Butik Mån - Fre 10:00-19:00, Lör. 10:00-17:00
Öppettiderna gäller butiken. Särskilda tider för catering sker enligt överenskommelse.