VÄRMEBESKRIVNING & TIPS – NYÅR 2020

Mingel

Nyårsskagen/Anklever – Plockas ur kyl och förvara i rumstemperatur ca 30 minuter innan.

Förrätter

Hummercheesecake – Plockas ur kyl och förvara i rumstemperatur ca 20-30 minuter innan servering. 

Hummersoppa – Förvara ostbakad smördeg i rumstemperatur. Koka upp soppan på spisen i en kastrull så den är rykande het. Värm upp hummerfräset 3-5 minuter på 150 grader i ugnen. Värm gärna djupa tallrikar i vanlig ugn eller mikrovågsugn och lägg hummerfräset i botten i tallriken. Häll soppan i tallriken och servera omgående ihop med ostbakad smördeg. 

Jordärtskockssoppa – Förvara ostbakad smördeg i rumstemperatur. Koka upp soppan på spisen i en kastrull så den är rykande het. Värm upp svampfräset 3-5 minuter på 150 grader i ugnen. Värm gärna djupa tallrikar i vanlig ugn eller mikrovågsugn och lägg svampen i botten i tallriken. Häll soppan i tallriken och servera omgående ihop med ostbakad smördeg. 

Varmrätter

Hälleflundra/Hummerwallenbergare – Värm upp ugnen till 160⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatisen i ca 10 minuter. Plocka därefter in fisk, hummerwallenbergare och grönsaker och värm allt ytterligare ca 10-15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av fisken till ca 46-48⁰C. Koka upp såsen så den är rykande het. Värm gärna tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Arrangera fisk, hummerwallenbergare, potatis och grönt så centralt som möjligt på tallriken.  Ringla lite sås runt tallriken samt resterande separat i en såssnipa eller liknande. Garnera med medskickat grönt.

Oxfilé – Värm upp ugnen till 150-160⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatisen i ca 10 minuter. Plocka därefter in kött samt grönsaker/pancetta och värm allt ytterligare i ca 15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av köttet till ca 48⁰C. Koka upp såsen på spisen. Värm gärna tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Placera oxfilén ganska centralt på tallriken och arrangera grönsaker/pancetta strax intill ihop med potatiskaka. Ringla lite av såsen runt tallriken och servera resterande i en såssnipa eller liknande. Toppa oxfilén med grönt.

Grönsakstournedos – Värm upp ugnen till 150-160⁰C. Plocka bort lock och ev. plast från formar och burkar. Börja med att värma potatisen i ca 10 minuter. Plocka därefter in grönsakstournedosen samt grönsakerna och värm allt ytterligare i ca 15 minuter. Kontrollera gärna temperaturen med en termometer i mitten av grönsakstournedosen till ca 48⁰C. Koka upp såsen på spisen. Värm gärna tallrikar i mikrovågsugn eller vanlig ugn strax innan servering. Placera allt ganska centralt på tallriken och ringla lite av såsen runt tallriken och servera resterande i en såssnipa eller liknande. Toppa med grönt.

Dessert

 Nyårsdessert – Plocka ut desserten från kylen ca 45 – 60 minuter innan servering. Arrangera på tallrik ihop med nötter.

Nyårsbuffé

Buffén serveras kall förutom potatisgratängen som värms ca 25 – 30minuter på 150-175⁰C

Börja gärna med mingel, sedan fisk som följs av kött med tillbehör samt ost till slutet. Avsluta med praliner till kaffet.

Martin och Stefan med medarbetare önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hjärtligt välkomna igen under 2021.